Анықтама мектеп асханасының жұмысын ұйымдастыруды тексеру қорытындысы бойынша 2023 жылғы қаңтар айы үшін
Тексеру мақсаты: 1. Мектеп асханасында ұсынылатын өнімдерге сертификаттардың сәйкестігі және қандай өндіруші; 2. Пісірілген тағамдардың күнделікті мәзірге сәйкестігін бақылау; 3. Мектеп асханасында жеке гигиена ережелерін сақтау. Тексеру мерзімі: 19.01.23 Комиссия құрамы: - Глотова Н. - Қамқоршылық кеңестің өкілі; - Еделипова Д. М. - директордың ТЖ жөніндегі орынбасары; -Хэнзээбек Б.. - мектеп медбикесі; - Недабой В. А. - бастауыш сынып мұғалімі; - Герцанова в. г. - әлеуметтік педагог. Тексеру барысында комиссия: Мектеп асханасы мен ас блогы, ұсынылатын өнімдерге сертификаттардың және күнделікті мәзір бойынша дайындалған тағамдардың сәйкестігіне тексерулер жүргізілді. Өнімдерді сақтау шарттары мен мерзімдері; жеке гигиенаны бақылау және қажетті тексерулерден уақтылы өту; Білім алушылардың тамақтануы пісіру, бұқтыру, пісіру сияқты тағамдарды дайындаудың белгілі бір тәсілдерін пайдалануды көздейтін жұмсақ тамақтану қағидаттарына сәйкес келеді және тітіркендіргіш қасиеттері бар өнімдер алынып тасталады. Күн сайын асханада тағамдардың көлемі туралы мәліметтер көрсетілген мәзір ілінеді. Дайын өнімнің сапасына және тамақтануды ұйымдастыруға жүйелі түрде бақылау жүргізіледі. Мектеп асханасында мектеп медбикесі .Хэнзэбек Б.. дайын өнімнің сапасына күнделікті бақылау жүргізеді. Бракераж журналында тиісті белгілерді жасайды. Мектеп директоры куәландырған күннің мәзірі әрқашан бар. Пісірілген тағамдардың сапасы әрқашан мәзірге сәйкес келеді, мәзір әртүрлі, тағамдар дәмді дайындалады. Барлық сатып алынған өнімдер сәйкестік сертификатына ие. Азық-түлікті жеткізу арнайы көлікпен жүзеге асырылады.Персонал арнайы санитарлық киіммен (халат немесе куртка, шалбар, бас киім, жеңіл сырғанамайтын жұмыс аяқ киімі) қамтамасыз етілген. Жұмысқа тиісті кәсіптік біліктілігі бар және белгіленген тәртіппен мерзімді медициналық тексерулер, кәсіптік гигиеналық дайындық (тырнақтар қысқа қырқылған, іріңді және тері аурулары жоқ) бар адамдар жіберіледі, балалардың тамақтануында тыйым салынған өнімдер тұтынылмайды. Мектеп асханасына бару мектеп оқушыларының тамақтануы кезінде жүргізілді және аспазшылармен әңгіме жүргізілді.Қорытынды: мектеп асханасының жұмысы қанағаттанарлық деп саналады. Ұсыныстар: 1. Тамақтануды ұйымдастыру жұмысын қанағаттанарлық деп санаңыз. 2. Сынып жетекшілері өнімді асханадан тыс жерге шығаруға жол бермеуі керек. 3. Кезекші мұғалім: балалардың мінез - құлқын, - асхананың санитарлық жағдайын бақылайды. Қамқоршылық кеңесінің төрағасы Н.Глотова,Директордың ТЖ жөніндегі орынбасары; Еделипова Д. М,мектеп медбикесі; Хэнзээбек Б ,бастауыш сынып мұғалімі; Небой В. А,Әлеуметтік педагог. Герцанова В. Г