01.12.2025
Мектебімізде Бракераж комиссиясының отырысы мен тексерісі өтті.
Комиссия құрамында: мектеп әкімшілігі, дәрігер (медбике), ата-ана өкілі, тәрбие ісінің меңгерушісі, аспазшы, әлеуметтік педагог
Мақсаты: мектеп асханасындағы тағам сапасын, санитарлық талаптардың сақталуын, тағамның дайындалу ретін, тағам мәзірінің орындалуын тексеру.
✅ Тексеру барысында назар аударылған мәселелер:
1. Тағамның сыртқы көрінісі, дәмі, иісі, консистенциясы
2. Тамақ мәзіріне сәйкестігі
3. Гигиеналық талаптардың сақталуы (аспаздың формасы, құралдардың тазалығы)
4. Өнімнің сақтау мерзімі мен сапасы
5. Қойма мен тоңазытқыштардың температурасы, реттілігі
✅ Анықталған нәтижелер:
- Тағамдар күнделікті мәзірге сай дайындалған
- Дәмі, иісі, түсі мен консистенциясы талапқа сай
- Гигиеналық тазалық сақталған
- Қоймада сақталған өнімдердің жарамдылық мерзімі тексерілді – сәйкесті
- Санитарлық журнал мен бракераж журналы уақтылы толтырылған